Elk jaar krijgen zo'n 15.000 Nederlanders een hartstilstand. Op straat, in de supermarkt of gewoon thuis! Het is dan belangrijk om snel te handelen, want elke seconde telt. Met deze training leert u een hartstilstand herkennen, reanimeren en een AED gebruiken bij volwassenen.
Iemand is in elkaar gezakt en ligt nu levenloos op de grond. Wat moet u doen? Deze nachtmerrie wordt zo'n 300 keer per week werkelijkheid! Na het volgen van deze training weet u precies wat u moet doen. U leert de toestand van een slachtoffer te controleren, stabiele zijligging, reanimeren en zelfs een AED te gebruiken! Gedurende een interactieve en praktijkgerichte training, gaat u aan de slag met het redden van iemands leven!
In de training leren de deelnemers hoe ze moeten handelen in verschillende situaties, zoals:
Wellicht borrelen er nog wat vragen op uw lippen over deze training. Wij zijn u graag een stapje voor en hebben de meest gestelde vragen en antwoorden hieronder op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!
Tijdens de praktijktraining draait het vooral om het leren reanimeren in verschillende situaties. De instructeur helpt u daarbij door op een gestructureerde wijze vaardigheden aan te leren en te laten oefenen. We maken hierbij gebruik van herkenbare oefenscenario’s. Dat zijn reanimatiesituaties die in werkelijkheid kunnen voorkomen. Door vaardigheden in wisselende scenario’s te oefenen, wordt inzichtelijk hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Dit maakt u vaardiger en zekerder als het erop aan komt!
U hoopt natuurlijk de kennis en vaardigheden die u leert nooit nodig te hebben. Maar als u op een dag toch wordt geconfronteerd met een reanimatiesituatie, dan wilt u natuurlijk wel het juiste doen! Alleen wanneer u tijdens de training laat zien alle vaardigheden te beheersen, ontvangt u na afloop het certificaat. Daarom is het belangrijk dat u (fysiek) in staat bent om alle handelingen uit te voeren als u naar de training komt.
Het certificaat wordt uitgegeven door de Nederlandse Reanimatieraad. De NRR is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van reanimatie in Nederland. Tijdens de training worden deelnemers getoetst op hun reanimatievaardigheden. Alleen deelnemers die zich voldoende vaardig hebben getoond, ontvangen een erkend reanimatiecertificaat van de NRR. Hiermee weet je zeker dat je voldoende bekwaam bent om iemand in nood te helpen. Het certificaat is 2 jaar geldig en kan worden verlengd door het volgen van een opfristraining.
Wij hanteren in de basis al een vaste voordelige groepsprijs, waarbij geldt: hoe meer deelnemers, hoe goedkoper de cursus. En als u een aanvullende zorgverzekering heeft, kunt u ook nog in aanmerking komen voor een cursusvergoeding vanuit uw zorgverzekeraar! Dit kan oplopen tot een persoonlijk voordeel van 200 euro! Daarom bieden wij altijd de mogelijkheid om per deelnemer een persoonlijke factuur te sturen (groepsprijs gedeeld door het aantal deelnemers). Die kunt u vervolgens gebruiken om te declareren bij uw zorgverzekeraar. Op de website van Zorgwijzer vindt u een overzicht van de beschikbare cursusvergoeding per verzekeraar.
Bij een reanimatie zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom worden er bij een reanimatiesituatie vaak burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen via het landelijke oproepsysteem HartslagNu. Zij krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht om te assisteren bij de reanimatie of een AED naar het slachtoffer te brengen. Na het behalen van deze training kunt u zich ook inzetten als burgerhulpverlener en wellicht iemands leven redden. Ga hiervoor naar HartslagNu.nl en meld u aan!