EHBO

Weet u wat u moet doen bij een ernstige bloeding of als u een bewusteloos slachtoffer aantreft? Niemand wil in zo'n situatie machteloos blijven toekijken. Wij leren u op een praktische manier hoe u moet handelen bij dit soort grote en kleine ongevallen.

Duur

2 lesdagen (16 uur)

E-learning

4-8 uur

Groepsprijs

€ 1.990,- btw vrijgesteld

Groep

Max. 12 cursisten per groep

Diploma

Het Oranje Kruis

Basistraining

Dagelijks vinden er in ons land ongevallen plaats of worden er mensen onwel. Dat kan natuurlijk ook in uw nabijheid gebeuren, bijvoorbeeld op straat, in de supermarkt of zelfs thuis. U wilt dan natuurlijk hulp verlenen, maar hoe? Moet er een ambulance komen of is dat overdreven? En kan het kwaad om het slachtoffer een glaasje water te geven voor de schrik?

Tijdens deze basistraining leert u verantwoord hulp te verlenen bij grote en kleine ongevallen. Niet alleen door de theorie te horen, maar vooral ook door alle vaardigheden zelf te oefenen. We maken daarbij gebruik van herkenbare ongevalsscenario's die in scène zijn gezet met een slachtofferacteur. Zo kunt u veilig oefenen op een 'echt' slachtoffer. Of het nu gaat om het stabiliseren van een botbreuk of het stelpen van een bloeding. Door alle vaardigheden in wisselende scenario’s te oefenen, leert u hoe deze in een echte situatie kunnen worden toegepast.

Wat u leert

In de training leert u hoe u moet handelen in verschillende situaties, zoals:

  • Bewusteloosheid
  • Ademhalingsmoeilijkheden
  • Circulatiestilstand (reanimatie & AED)
  • (Ernstige) bloedingen
  • Shock
  • Kneuzingen en verstuikingen
  • Botbreuken en ontwrichtingen
  • Hitte- en koudeletsels
  • Vergiftigingen
  • Steken en beten

Veelgestelde vragen

Wellicht borrelen er nog wat vragen op uw lippen over deze training. Wij zijn u graag een stapje voor en hebben de meest gestelde vragen en antwoorden hieronder op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

U volgt eerst in uw eigen tijd en tempo een online training waarin u leert om hulp te verlenen in uiteenlopende situaties. Dit geeft u het zelfvertrouwen dat u weet wat u moet doen in een noodsituatie. Na het succesvol afsluiten van de theorie, neemt u deel aan de praktijksessie om deze kennis ook daadwerkelijk toe te passen. Zo weet u niet alleen wat u moet doen, maar leert u ook om het te doen!

Tijdens de praktijktraining draait het vooral om het leren hulpverlenen aan een slachtoffer. De instructeur helpt u daarbij door op een gestructureerde wijze vaardigheden aan te leren en te laten oefenen. We maken hierbij gebruik van herkenbare oefenscenario’s. Dat zijn ongevalssituaties die in werkelijkheid kunnen voorkomen. Door vaardigheden in wisselende scenario’s te oefenen, wordt inzichtelijk hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Dit maakt u vaardiger en zekerder als het erop aan komt!

De training wordt op het laatste dagdeel afgesloten met een examen van Het Oranje Kruis. Het examen bestaat uit afwisselende scenario’s met een slachtofferacteur, waarbij u handelend optreedt als EHBO'er. Zo kunt u praktisch laten zien wat u heeft geleerd! Bij een voldoende resultaat ontvangt u het officiële EHBO-diploma van Het Oranje Kruis. Met dit diploma op zak weet u zeker dat u in staat bent om iemands leven te redden!

Het diploma wordt uitgegeven door Het Oranje Kruis. Het Oranje Kruis is een landelijke organisatie die zich bezighoudt met onafhankelijke en competentiegerichte certificering van EHBO'ers in Nederland. Dat betekent dat alleen deelnemers die zich voldoende vaardig hebben getoond, een erkend EHBO-diploma krijgen van Het Oranje Kruis. Hiermee weet je zeker dat je voldoende bekwaam bent om iemand in nood te helpen. Het diploma is 2 jaar geldig en kan worden verlengd door het volgen van een opfristraining.

Wij hanteren in de basis al een vaste voordelige groepsprijs, waarbij geldt: hoe meer deelnemers, hoe goedkoper de cursus. En als u een aanvullende zorgverzekering heeft, kunt u ook nog in aanmerking komen voor een cursusvergoeding vanuit uw zorgverzekeraar! Dit kan oplopen tot een persoonlijk voordeel van 200 euro! Daarom bieden wij altijd de mogelijkheid om per deelnemer een persoonlijke factuur te sturen (groepsprijs gedeeld door het aantal deelnemers). Die kunt u vervolgens gebruiken om te declareren bij uw zorgverzekeraar. Op de website van Zorgwijzer vindt u een overzicht van de beschikbare cursusvergoeding per verzekeraar.

Bij een reanimatie zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom worden er bij een reanimatiesituatie vaak burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen via het landelijke oproepsysteem HartslagNu. Zij krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht om te assisteren bij de reanimatie of een AED naar het slachtoffer te brengen. Na het behalen van deze training kunt u zich ook inzetten als burgerhulpverlener en wellicht iemands leven redden. Ga hiervoor naar HartslagNu.nl en meld u aan!

  • Nu aanvragen

    Heeft u interesse in deze training? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder.