BHV

Een BHV-team kan alleen maar adequaat optreden, als zij voldoende worden getraind. Ongebruikte kennis en kunde zakt namelijk snel weg. Door ze jaarlijks een opfristraining te laten volgen, voorkomt u dit en houdt u het BHV-team klaar voor actie!

Duur

1 lesdag (8 uur)

Groepsprijs

€ 1.550,- btw vrijgesteld

Groep

Max. 12 cursisten per groep

Certificaat

Volgens richtlijnen NIBHV

Opfristraining

Hoe herken je het verschil tussen een flauwte en shock? Voor welke branden is een CO2-blusser geschikt? En wat moet je als BHV'er het eerst doen als het ontruimingsalarm afgaat? Lastige zaken waar elke BHV'er tegenaan loopt als het weer tijd is voor een opfristraining. Door het BHV-team jaarlijks deel te laten nemen aan een deze training, blijft hun diploma geldig en kennis en kunde up-to-date.

Tijdens deze opfristraining ligt de focus op de praktijk. Door vooral zelf aan de slag te gaan, wordt de theoretische kennis weer opgehaald en de vaardigheden bijgeschaafd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een LOTUSslachtoffer en realistische oefenscenario's met licht- en geluidseffecten. Hiermee prikkelen we de beleving van de deelnemers, zodat ze beter worden voorbereid op hun taak als BHV'er.

Wat u leert

In de training leren de deelnemers hoe ze moeten handelen in verschillende situaties, zoals:

  • Alarmeren en optreden volgens interne procedure tijdens BHV-inzet
  • Benaderen van een bewusteloos slachtoffer
  • Effectieve reanimatie en inzet AED
  • Eerste hulp verlenen bij grote en kleine ongevallen
  • Benaderen en beoordelen van diverse brandsituaties
  • Blussen van een beginnende brand
  • Veilig en effectief ontruimen als BHV-team

Veelgestelde vragen

Wellicht borrelen er nog wat vragen op uw lippen over deze training. Wij zijn u graag een stapje voor en hebben de meest gestelde vragen en antwoorden hieronder op een rijtje gezet. Staat uw vraag er niet bij? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

U volgt eerst in uw eigen tijd en tempo een online training waarin u leert om op te treden bij ongevallen, brand en een ontruiming. Dit geeft u het zelfvertrouwen dat u weet wat u moet doen in een noodsituatie. Na het succesvol afsluiten van de theorie, neemt u deel aan de praktijksessie om deze kennis ook daadwerkelijk toe te passen. Zo weet u niet alleen wat u moet doen, maar leert u ook om het te doen!

Tijdens de praktijktraining draait het vooral om het leren op te treden als BHV'er bij ongevallen, brand en een ontruiming. De instructeur helpt u daarbij door op een gestructureerde wijze vaardigheden aan te leren en te laten oefenen. We maken hierbij gebruik van herkenbare oefenscenario’s. Dat zijn situaties die in werkelijkheid kunnen voorkomen. Door vaardigheden in wisselende scenario’s te oefenen, wordt inzichtelijk hoe deze in de praktijk kunnen worden toegepast. Dit maakt u vaardiger en zekerder als het erop aan komt!

U hoopt natuurlijk de kennis en vaardigheden die u leert nooit nodig te hebben. Maar als u op een dag toch wordt geconfronteerd met een calamiteit binnen uw bedrijf, dan wilt u natuurlijk wel het juiste doen! Alleen wanneer u tijdens de training laat zien alle vaardigheden te beheersen, ontvangt u na afloop het certificaat. Daarom is het belangrijk dat u (fysiek) in staat bent om alle handelingen uit te voeren als u naar de training komt.

Het certificaat wordt uitgegeven door De EHBO Academie en is volgens de richtlijnen van het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV). Het NIBHV is een landelijke organisatie die de eindtermen vaststelt waar een goed opgeleide BHV'er aan moet voldoen. In onze training toetsen wij de deelnemers op deze competenties. Dat betekent dat alleen deelnemers die zich voldoende vaardig hebben getoond, een BHV-certificaat krijgen. Hiermee weet je zeker dat je voldoende bekwaam bent om op te treden als BHV'er. Het certificaat is 1 jaar geldig en kan worden verlengd door het volgen van een opfristraining.

Bij een reanimatie zijn de eerste 6 minuten van levensbelang. Daarom worden er bij een reanimatiesituatie vaak burgerhulpverleners in de buurt opgeroepen via het landelijke oproepsysteem HartslagNu. Zij krijgen dan bijvoorbeeld de opdracht om te assisteren bij de reanimatie of een AED naar het slachtoffer te brengen. Na het behalen van deze training kunt u zich ook inzetten als burgerhulpverlener en wellicht iemands leven redden. Ga hiervoor naar HartslagNu.nl en meld u aan!

  • Nu aanvragen

    Heeft u interesse in deze training? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen u graag verder.